<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152271" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проруска гру...

Стреляха по българския клуб в Охрид

24 Ноември 2022
0 137

Стреляха по българския клуб в Охрид.

Това е поредно нападение над българския културен център “Цар Борис III” в града. Атаката е извършена около 21 часа българско време в сряда. Неизвестен е стрелял с оръжие и е увредил външните стъкла на центъра, съобщава bTV.

По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелба има и по стените в клуба. При инцидента няма пострадали. Полиция извършва оглед на място и описва щетите.

Преди два дни прозорците на същия клуб бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното му откриване.

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди вандалския акт, при който с оръжие бяха повредени външните прозорци на гражданския клуб в Охрид.

„Особено притеснителен е фактът, че тези вандалски прояви се повтарят за много кратък период от време, като се има предвид, че само преди няколко дни, на 20 ноември, станахме свидетели на поредния вандалски акт, когато беше повредена витрината на клуба. Подобни събития са напълно недопустими, могат да застрашат човешки животи и засилват ретроградните процеси, които противоречат на европейската интеграция на страната“, се посочва в съобщение на сайта на МВнР на РСМ.

Маскирани вандали хвърлят камъни по българския културен клуб в Охрид (видео)

Стреляха по българския клуб в Охрид

От министерството призовават компетентните институции да разследват вандалските прояви.

„Апелираме към всички граждани за отговорно поведение и зачитане на правата и свободите на другите, като отбелязваме, че мултиетническият характер на страната ни е една от основните ценности на конституционния ред, която представлява право и задължение за всеки един от нас“, допълват от външно министерство.

Припомняме, че входната врата на българския клуб в Битоля бе подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода.

Стреляха по българския клуб в Охрид

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции