<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138481" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иванов за зап...

Свиленски: Изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ подлуди партиите (видео)

23 Юли 2022
0 281

Изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ подлуди партиите. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в предаването на Георги Любенов по БНТ. Той бе категоричен, че кандидатурата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за председател на антикорупционната комисия е провокирала напрежение сред политическите сили и е била предизвикателство при преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат.

Иванов за записа: Гербаджийската пропаганда веднага се опита да извади неща от контекста (видео)

Свиленски: Изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ подлуди партиите (видео)

“ДПС, ГЕРБ, “Има такъв народ” когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане председател на КПКОНПИ, когато разбраха, че срокът за подаване на документи ще бъде намален на 5 дни и другата седмица щяхме да имаме избран председател на КПКОНПИ, който да се бори с корупцията, когато видяха закона за КПКОНПИ приет на първо четене и реалната възможност той да бъде приет на второ четене, полудяха”, каза Свиленски.

Председателят на парламентарната група на БСП коментира, че до 13 часа в петък преговорите за съставяне на правителство са се водили по правилата и са получавани предложения за програмата на бъдещия кабинет. 3 часа по-късно преговорите са прекратени.

ИТН излиза от преговорите за кабинет (видео)

Свиленски: Изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ подлуди партиите (видео)
“Препъникамъкът бяха тези 5 дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ”, заяви Свиленски.

И допълни: “Бойко Рашков показа, че не го е страх да се бори с корупцията, че не е заложник на интереси, това показа той и от това ги е страх”.

Той коментира и евентуалното задържане на мандата. Според Свиленски Конституцията дава възможност на третия мандат да бъде с по-дълги срокове, за да се проведат срещи и да се намери подкрепа и консенсус.

И допълни: „Видяхме как ИТН за четвърти път в рамките на година и половина сриват държавата и провалят всичко: рушат институции, законодателството, и всичко. Заради тях отиваме на избори за четвърти път“.

По отношение на „Демократична България“ Свиленски обясни, че те са били коректни като са заявили, че ще решат дали да участват с министри или не след нареждането на управленската програма.

„Два часа преди изявлението на Слави Трифонов вчера бяхме заедно с Тошко Йорданов и Ива Митева. Не ни е работа да коментираме срещата на ДБ, могат да си говорят каквото искат“, допълни той.

Свиленски смяна, че Трифонов си е намерил привиден повод да се оттегли, след като е разбрал, че Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ.

Източник: БНТ

Свиленски: Изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ подлуди партиите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции