<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131334" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутати в Ру...

Турция обмисля сериозно напускането на НАТО?

28 Май 2022
0 9943

Турция обмисля сериозно напускането на НАТО?

Лидерът на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели заяви, че не изключва оттеглянето на Турция от НАТО. Защото Финландия и Швеция могат да се присъединят към него.

Учени искат да отворят кристал на 830 млн. години с потенциално жив организъм (видео)

Турция обмисля сериозно напускането на НАТО?

Политикът отправи остри коментари срещу Гърция, Запада, Швеция и Финландия, съобщава “Greek City Times”.

Бахчели посочи, че изпраща ясно послание към НАТО, че всяко приемане на Хелзинки и Стокхолм ще доведе до преговори за оттегляне на Анкара. Както и че това няма да навреди на силна Турция.

Лидерът на Партията на националистическото движение обвини Швеция, че е позволила на Кюрдската работническа партия (ПКК) да създаде офис в страната. Като подчерта, че “втората планина Кандил е в Швеция”, визирайки иракската планина, където се намира щабът на кюрдските бойци.

Tой отбеляза още: “Турция не е лишена от възможности. Дори напускането на НАТО трябва да бъде включено в дневния ред. Ние не сме родени в НАТО. Няма да бъдем загубени без НАТО”.

Речта

В речта си Бахчели намекна за изказването на Мицотакис в Конгреса на САЩ миналата седмица. Като каза: “Не съм съгласен. Според нас е доста проблематично, че речта на гръцкия министър-председател в Конгреса на САЩ беше аплодирана 37 пъти. Не знаем какво са намерили депутатите в речта на Мицотакис. Единственото, което знаем, е, че те се срещнаха на обща основа срещу Турция”.

Кипър, както обикновено, не избяга от тирадата на Бахчели: “Кипър е турски. Турците ще останат. Няма друг път освен решението за две държави в Кипър. Съдбата на Кипър не е елинизъм, а турско управление”, заключи той.

Турция обмисля сериозно напускането на НАТО?

Източник: BgOnAir

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • николай

    31 Май 2022

    Това е блъф. Ако го направи , ще бъде грешка.

Реакции