<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146245" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Свобода от р...

Украинската армия влезе в стратегическия град Лиман, руските части отстъпват (видео)

02 Октомври 2022
0 2054

Украинската армия влезе в стратегическия град Лиман в Донецката област, руските части отстъпват, предава OFFNews.

“Във връзка със заплахата от обкръжение, съюзните войски са изведени от Лиман на по-удобни рубежи”, се казва в съобщение на Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от ТАСС.

Сдаването на Лиман е било официално потвърдено от говорителя на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков. Самият текст на комюникето звучи така, сякаш Русия е превзела, а не сдала Лиман: 

“С масирани огневи удари по позициите на 66-та и 93-та механизирани бригади на ВСУ на краснолиманското направление за денонощие са унищожени повече от 200 украински военнослужещи, които са убити, пет танка и девет бойни машини на пехотата.”

Все пак щабният говорител на руснаците допълва, че независимо от големите загуби, противникът, т.е. ВСУ, е вкарал резерви в боя и е продължил настъплението, имайки значително превъзходство в силите и средствата.

Украйна подаде молба за ускорено присъединяване към НАТО (видео)

„Информацията и видеото, което видяхте с входния знак – истина е. Вече сме в Лиман. Но вървят сражения. Подробности ще има по-късно“ – съобщи говорителят на Източната групировка на ВСУ Сергей Череватий.

Украинската армия влезе в стратегическия град Лиман, руските части отстъпват

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции