<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петролната р...

Украйна нанася ракетни удари по окупирани от Русия територии

15 Декември 2022
0 2012

Украйна нанася ракетни удари по окупирани от Русия територии, съобщава CNN. Става въпрос за Мелитопол, Донецк и Крим в южна и източна Украйна.

Донецк е подложен на най-масирания обстрел от 2014 г. насам. Това твърдят местните власти, според които срещу града са изстреляни 40 ракети “Град”.

Наталия Шуткина, заместник-ръководителката на представителството на т.нар. Донецка народна република (ДНР) в Съвместния център за контрол и координация на въпросите, свързани с военните престъпления в Украйна, съобщава това за ТАСС. Централни райони на града са засегнати.

“В момента работим за установяване на щетите, като до момента те са немалко, тъй като района е гъсто застроен”, заявява Шуткина.

Украинските военни все още не са потвърдили или коментирали нападението. Донецк се контролира от подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 г.

Русия заплаши САЩ и Украйна заради ПВО системите “Пейтриът”

Украйна нанася ракетни удари по окупирани от Русия територии
CNN/стоп кадър

Южната Днепропетровска област на Украйна също е била обстрелвана през нощта с “Град” и тежка артилерия. Това заяви Валентин Резниченко, ръководител на регионалната военна администрация на Днепропетровск. Според информацията, подадена от него, няма данни за жертви.

Освен това са ударени и населените места Никопол, Червоногрихоривка и Марханец. Резниченко твърди, че са изстреляни над 50 снаряда. Никополският район в Днепропетровска област се намира отвъд реката на окупираната от Русия атомна електроцентрала Запорожие.

България праща приоритетни за Украйна оръжия (видео)

В село Червоногрихоривка са повредени газопроводи и електропроводи, както и 15 къщи, няколко стопански постройки и коли. Три села са останали без ток и вода, каза той и добави, че аварийните екипи вече са започнали ремонтни дейности.

В Мелитопол и Крим също е имало експлозии и атаки от украинска страна.

Видео: CNN

Украйна нанася ракетни удари по окупирани от Русия територии

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции