<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евакуираха п...

Украйна обяви, че “Призракът на Киев” е просто мит

02 Май 2022
0 568

Украйна обяви, че “Призракът на Киев” е просто мит.

Още в първите дни на военния конфликт между Украйна и Русия се появиха снимки и клипове на неизвестен пилот, управляващ Миг-29, за когото се твърдеше, че сам е повалил около 10 руски изтребителя.

“Призракът на Киев”: Кой е пилотът, свалил 6 руски изтребителя? (видео)

“Призракът на Киев” се превърна в градска легенда и точно като такава имаше много дебати дали пилотът е истински и кой е всъщност.

Това обаче не попречи на стотици в интернет да го обявят за герои и да направят десетки шеги и изображения.

Украйна обяви, че &#8220;Призракът на Киев&#8221; е просто мит

В събота украинските власти признаха, че легендарният пилот е мит.

“Призракът от Киев е легенда за супергерой, чийто образ е създаден от украинци!” съобщиха във Facebook военновъздушните сили на Украйна.

Украйна публикува снимка на “Призракът на Киев”

Изявлението дойде, след като множество медии публикуваха материали, в които погрешно идентифицираха майор Степан Тарабалка като човека, стоящ зад прозвището.

Украйна публикува снимка на "призракът на Киев"

Тарабалка е истински пилот, който е загинал на 13 март, по време на въздушен бой и е удостоен посмъртно със званието Герой на Украйна, съобщиха миналия месец украинските военновъздушни сили.

Русия се оттегля от Международната космическа станция

“Информацията за смъртта на “Призрака на Киев” е невярна. “Призракът на Киев” е жив, той въплъщава колективния дух на висококвалифицираните пилоти, които успешно бранят Киев и областта”, пише още в изявлението.

Украйна обяви, че “Призракът на Киев” е просто мит

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции