<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Володимир Зе...

Войната, ден 31: Лвов е ударен с ракети, Байдън нарече Путин “касапин” (видео)

27 Март 2022
0 1196

32-рият ден на войната в Украйна продължава с нови удари и съмнения относно обявената промяна в руската стратегия.

Петима души са ранени при вчерашните удари срещу Лвов. Това бе най-сериозната атака срещу западния украински град досега. 4 ракети са поразили склад за горива и военен завод, информира bTV.

Володимир Зеленски е разговарял с Кирил Петков

„С днешните си действия агресорът изпраща поздрави на президента Байдън, който в момента е в Полша. Лвов е на 70 километра от Полша. Мисля, че целият свят трябва да разбере, че заплахата е изключително сериозна“, заяви Андрий Садовий, кмет на Лвов.

В същото време Байдън се срещна с бежанци във Варшава и обеща да приеме 100 хиляди украинци в САЩ. Държавният глава нарече Путин “касапин”.

Обстрел по ядрен изследователски център в Харков

Войната, ден 32: Лвов е ударен с ракети, Байдън нарече Путин "касапин"

„Украйна никога няма да бъде победа за Русия. Защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и тъмнина. Бъдещето ни ще е различно. За Бога, този човек не може да остане на власт“, заяви Джо Байдън по време на речта си в Полша.

Един месец след началото на войната в Украйна: Руските атаки продължават (видео)

Анализатори отбелязват, че дори по време на Студената война американски президент не си е позволявал такива думи. От Белия дом се наложи да уточняват, че Байдън не е призовавал за смяна на режима, а е имал предвид, че не трябва да се позволява на Путин да упражнява власт върху съседните си държави.

Войната, ден 32: Лвов е ударен с ракети, Байдън нарече Путин “касапин”

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции