<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 16 000 българи п...

Връчени са едва 40% от глобите, наложени на шофьорите нарушители

16 Септември 2022
0 110

Връчени са едва 40% от глобите, наложени на шофьорите нарушители. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров. Събираемостта на наложените санкции е изключително ниска и трябва спешно да се вземат мерки това да се промени, заяви той.

И допълни: “Загубите са в милиони от неплатени глоби. В другите страни процедурата по събиране е бърза и работи добре. Ние се бавим с тежки административни процедури. Нужни са промени”.

Според него законовата рамка трябва да бъде изградена така, че пътят от нарушението до налагането на санкцията да бъде кратък и да води до неотменно наказание.

Връчени са едва 40% от глобите, наложени на шофьорите нарушители
Снимка: iStock

Дрогиран водач се опита да избяга от полицията и се заби в пясъка на плажа (видео)

Промените трябва да включват още подобряване на пътната инфраструктура, обучението на шофьорите, бързи и неотменни санкции, както и бързо изграждане на комплекс от мерки за контрол на шофьорите – камери за средна скорост, стационарни и подвижни мерки.

Над 200 000 шофьори са заснети да летят по родните пътища в рамките само на два месеца.

Пътните полицаи са заловили 1300 шофьори да карат с над 1,2 промила алкохол в кръвта, а над 1200 – дрогирани. Те са обвинени от прокуратурата.

“Въпросът е какви наказания ще получат”, каза комисар Тодоров и поиска санкциите да се завишат.

Източник: Dir.bg

Връчени са едва 40% от глобите, наложени на шофьорите нарушители

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции