<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169986" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зад волана на...

Задържаният бивш полицай по случая “Локорско” говори пред съда

16 Март 2023
0 68

Бившият граничен полицай Валентин Христов, който беше задържан по случая със смъртта на 18 мигранти в бус край с. Локорско, твърди, че не е участвал в схема за трафик на мигранти, показва агенция “Фокус”.

Обвиняемият потвърждава, че е участвал в закупуването на бус и в неговото репатриране. По думите на адвоката му, това не доказва, че е замесен в организирана престъпна група. По времето на инцидента Христов е бил в Гърция, където е и задържан.

По никакъв начин дейността му не е свързана със смъртта на 18 мигранти край Локорско.”, допълва защитникът. Той настоя за по-лека мярка, като твърди, че Христов не е осъждан, има семейство и няма опасност да се укрие.

Задържаният бивш полицай по случая &#8220;Локорско&#8221; говори пред съда
източник: bulphoto

Екстрадират шестия обвиняем българин за трегедията край Локорско (видео)

Софийският апелативен съд днес предстои да реши дали да остави за постоянно в ареста бившия полицай. Според прокуратурата Валентин Христов е осигурил техническата поддръжка и е участвал в изграждането на тайниците в камиона. Пред съда обвиняемият заяви, че докато е бил в Гърция, е уведомен от близките си, че е издирван, а след това сам се е свързал с окръжния прокурор на Бургас.

Задържаният бивш полицай по случая “Локорско” говори пред съда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции