<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141710" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Международни...

Заменилата Starbucks руска верига Stars Coffee отвори врати в Москва (видео)

19 Август 2022
0 335

Заменилата Starbucks руска верига Stars Coffee отвори врати в Москва.

Американският кафе гигант се оттегли от Русия заради конфликта в Украйна.

„Bucks си отиде, звездите останаха” гласеше лозунгът на първото заведение от руската верига, което отвори врати на улица “Нови Арбат” в центъра на руската столица.

В Русия откриха първите ресторанти на мястото на McDonald’s

Заменилата Starbucks руска верига Stars Coffee отвори врати в Москва (видео)

“Защо Stars? Защото новата марка обединява всички звезди от гастрономическия сектор”, обясняват в комюнике руският рапър Тимати и ресторантьорът Антон Пински, които в края на юли придобиха 130-те ресторанта на Starbucks в Русия.

Към традиционното зелено-бяло лого на американската верига е прибавено кафяво. А малката русалка е заменена с образа на момиче с традиционна руска шапка “кокошник”.

Менюто с ястията и десертите ще бъде изцяло преработено от новите готвачи, за да се предложи “качество, по-добро от всякога”, посочват от веригата.

Сиропите пък ще бъдат местно производство.

Stars Coffee не направи голяма рекламна кампания за откриването на първия си ресторант, за разлика от руските ” McDonalds“, открити тържествено през юни.

Очаква се до края на септември да бъдат отворени всички ресторанти от веригата.

Около 80 процента от общо 2000 служители, работили за американската компания, са се съгласили да останат в новите заведения.

Източник: Dir.bg

Видео: YouTube/ NBC News

Заменилата Starbucks руска верига Stars Coffee отвори врати в Москва (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции