<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114523" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво трябва ...

Здравните власти обсъждат нови мерки срещу Covid-19 в София и съкращават карантината (видео)

11 Януари 2022
0 1804

Здравните власти обсъждат нови мерки срещу Covid-19 в София и съкращават карантината. Това стана ясно днес при съвместен брифинг.

“Периодът за изолация ще бъде съкратен от 14 на 10 дни и на карантината от 10 на 7 дни. В много държави за хора с бустер даже изобщо няма карантина. Скоро ще ви информираме за националната мярка.” Това съобщи на брифинг здравният министър проф. Асена Сербезова.

Днес ще се проведе съвет по имунопрофилактика, а по-късно през деня ще заседава Пандемичният комитет.

Обсъждат и мерките срещу разпространението на Covid-19 в София. Още в сряда ще бъде свикан Областен съвет, на който ще се реши дали да бъдат въведени нови противоепидемични мерки. Това съобщи пред журналисти д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ.

Припомняме, че след провеждане на заседанието на Консултативния съвет при президента в понеделник, председателят на парламента се почувствал зле и след направен тест е установено, че е положителен за Covid-19.

Тази сутрин от правителствената пресслужба съобщиха, че президентът Радев и екипът му се изолират, както и премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова. 

Здравните власти обсъждат нови мерки срещу Covid-19 в София и съкращават карантината  (видео)

Здравните власти обсъждат нови мерки срещу Covid-19 в София и съкращават карантината

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции