<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна разс...

Зеленски: Русия настоява за “тотално унищожение” на Украйна

24 Май 2022
0 1728

Зеленски: Русия настоява за “тотално унищожение” на Украйна, пише Deutsche Welle, цитирайки украинският президент.

В редовното си видеообръщение към украинците президентът Зеленски каза, че Москва си е поставила за цел да убие колкото се може повече хора в Украйна и да нанесе възможно най-големи разрушения.

“Подобна война не е имало от 77 години насам”

По неговите думи от началото на войната на 24 февруари досега руската армия е извършила близо 1500 ракетни нападения срещу Украйна, при които са били улучени голям брой цивилни цели. Украйна е била обект и на поне 3000 въздушни атаки. „Подобна война не е имало в Европа от 77 години насам“, каза украинският президент.

Володимир Зеленски призова за допълнителна чуждестранна помощ под формата на оръжия – конкретно той поиска модерни противоракетни системи и бойни самолети, с които страната да се отбранява срещу руските атаки. „Много хора нямаше да са умрели, ако бяхме получили всички оръжия, за които се молим“, каза Зеленски в своето обръщение.

Междувременно 20 западни държави обещаха допълнителни оръжейни доставки за Украйна – сред тях са Италия, Гърция, Норвегия, Полша и други.

Зеленски – един от най-влиятелните хора на 2022 година

Украинският президент Зеленски бе избран от американското списание „Тайм“ за един от 100-те най-влиятелни хора на 2022 година. Американският президент Байдън написа, че в нападателната война на Русия срещу Украйна Зеленски „ще остави своята следа в историята“.

Зеленски: Русия настоява за &#8220;тотално унищожение&#8221; на Украйна

Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе

Лавров: “Бъдещето е в евразийския регион“

„Диктаторската позиция“ на Запада спрямо Русия ускорява развитието на отношенията на Русия с Китай, заяви руският външен министър Лавров. По думите му Москва ще се осланя вече само на себе си и на онези държави, които „са доказали своята надеждност“, информираха държавните осведомителни агенции Риа Новости и ТАСС.

Бъдещето според Лавров е в евразийския регион. Овен Китай той назова още Иран и Индия като важни партньори.

“Никога не съм се срамувал повече”

Високопоставен руски дипломат в ООН подаде вчера оставка, отправяйки остри критики срещу Кремъл и водената от него война в Украйна. Борис Бондарев, съветник към мисията на Русия в Женева, написа, че нападателната война срещу Украйна представлява престъпление и спрямо руския народ. „Никога не съм се срамувал толкова от моята собствена страна, както на 24 февруари“, написа Бондарев.

Зеленски: Русия настоява за “тотално унищожение” на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Ттт

    11 Юни 2022

    Е нещо се мотае

Реакции