<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво означа...

40 служители на МВР са помагали на Семерджиев (видео)

09 Септември 2022
1 1662

40 служители на МВР с действие или бездействие са помагали през последните години на Георги Семерджиев. Проверката е на вътрешното министерство, съобщи в интервю за NOVA главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Георги Семерджиев е шофьорът, който през юли уби две момичета в центъра на столицата.

Прокурорски чадър покрил досъдебни производства срещу Георги Семерджиев (видео)

40 служители на МВР са помагали на Семерджиев (видео)

Вижте коя е служителката на МВР, помогнала на Семерджиев да се укрие

Проверката на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите – умишлено или от нехайство. „За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях”, каза още Тодоров.

Дали става въпрос за чадър от по-високо ниво, или за инцидентни случаи, проверката в МВР продължава.

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)

Тодоров посочи, че проверката срещу Симона Радева приключва до дни и се очаква нейното дисциплинарно уволнение.

На 5 юли джипът на Семерджиев помита и убива на място Хариет и Христина. Момичетата са на тротоара на булевард „Черни връх”. Шофьорът бяга, арестуван е в дома му. Оказва се, че той има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения. Шофира с фалшива шофьорска книжка, фалшиви регистрационни табели и метамфетамин в кръвта. Появяват се информации, че именно полицаи му помагат да избяга от мястото на катастрофата и да се укрие. МВР започва проверка – имало ли е над Семерджиев полицейски чадър. Появяват се информации, че именно полицаи са му помогнали да избяга от местопроизшествието и да се укрие.

Източник: NOVA

40 служители на МВР са помагали на Семерджиев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции