<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Това не е вак...

В пандемия: Rolls-Royce постигна 117-годишен рекорд с най-много продадени коли

11 Януари 2022
0 316

Пандемия, инфлация, дефицит на доставките в глобален мащаб… Нищо от това не попречи на Rolls-Royce да регистрира рекордно висок брой продажби на луксозни автомобили, пише Булевард България.

Британският автопроизводител съобщи, че в 117-годишната си история никога не е продавал повече автомобили отколкото през изминалата 2021 – общо 5586 коли. 

През 2021 г. Rolls-Royce постигна 117-годишен рекорд с най-много продадени коли
Unsplash

Това е 49% ръст на годишна база. Постигнати са абсолютни рекорди по продажби в Китай, Северна и Южна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион, както и в много отделни държави по цял свят. 30% от продадените автомобили са за Китай и Америка. 

Най-високо е било търсенето на моделите Ghost (базова препоръчителна цена около 315 000 долара) и Cullinan (цената започва от около 336 000 долара). 

Продажбата на луксозни коли на Rolls-Royce, персонализирани по специална поръчка за индивидуални клиенти, също са  стигнали до рекордни нива, съобщават от компанията. 

“2021 г. беше феноменална година за Rolls-Royce Motor Cars. Доставихме повече автомобили от когато и да било в 117-годишната история на марката заради безпрецедентното търсене на всички продукти при всички глобални пазари”, казва Торстен Мюлер-Йотвош, главен изпълнителен директор на компанията. 

През 2021 г. Rolls-Royce постигна 117-годишен рекорд с най-много продадени коли
Unsplash

През 2021 г. Rolls-Royce обяви и първия си електромобил – Spectre, който се очаква да излезе в края на 2023 г. 

Guardian цитират данни от компанията, според които средната възраст на клиентите на Rolls-Royce е 43 г. 

“До голяма степен заради Covid-19 целият бизнес на луксозните стоки процъфтява по цял свят. Хората не могат да пътуват много, не биха могли да инвестират много в луксозни услуги, затова доста пари се събират в разходи за луксозни продукти”, казва още директорът на компанията пред медията. 

Единственият негативен ефект от последните две години е Brexit. Компанията изнася 90% от колите си от производствените бази във Великобритания към останалия свят, а напускането на ЕС е довело до “ненужни трудности” и административни проблеми.

През 2021 г. Rolls-Royce постигна 117-годишен рекорд с най-много продадени коли

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции