<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131231" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Правителство...

КЕВР се опитва да отнеме помещение от Младежкия театър (РЕПОРТАЖ)

27 Май 2022
0 8199

КЕВР се опитва да отнеме помещение от Младежкия театър – за това сигнализираха от ръководството на театъра. Повече по темата гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

През февруари КЕВР е входирала преписка в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в която пише, че въпросната част от сградата е с отпаднала необходимост и затова желае да я получи безвъзмездно.

От театъра обаче, са категорични, че пространството им е необходимо, за да построят куклена сцена. Такова становище са изпратили и до МРРБ в отговор на писмото от институцията до тях и до Министерството на културата, обясни директорът на театъра Михаил Байков. По думите му от КЕВР имат необходимост от повече офис пространство за служителите си. Което някак е в разрез с обещанието на управляващите за съкращаване на държавната администрация.

Асен Василев: Предвиждаме 15% съкращения в държавната администрация до края на 2022 г. (видео)

От министерството на културата пък вече два месеца не отговарят на МРРБ, което е принудило институцията да търси за втори път тяхната позиция.

КЕВР се опитва да отнеме помещение от Младежкия театър (РЕПОРТАЖ)

Актрисата Койна Русева беше дори по-емоционална от директора – “Това ли е промяната? Така ли се грижите за културата?” попита тя пред нашата камера.

Зам.-директорът на театъра Делян Тодоров съобщи, че в понеделник от 10:30 часа ще има протест, с който от гилдията да изразят несъгласието си със случващото се. По думите му, ако веднъж се допусне прецедент и пространството бъде отнето от театъра, това би се повторило и в бъдеще.

Позицията на КЕВР

Потърсихме за коментар представителите на КЕВР. За среща с нас дойде представител на пресцентъра на институцята. Той обясни, че няма официален коментар по случая и всичко е в рамките на закона.

Изпратихме запитвания по темата до Министерството на културата и до МРРБ. Ндяваме се те да не допуснат културата да страда заради желанието на държавни институции да разширяват офис пространството си.

Продължаваме да следим темата.

КЕВР се опитва да отнеме помещение от Младежкия театър

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции