<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129150" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Асен Василев: Има непотвърдена информация за смъртни случаи при строителството на “Турски поток” (видео)

13 Май 2022
0 1877

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев коментира проверката на газопровода „Турски поток“, която беше поискана от премиера Кирил Петков вчера.

Протест срещу строежа на “Турски поток” твърди, че руски фирми са реалните изпълнители

“Притеснява ни себестойността на проекта „Турски поток“. Като начало 3 милиарда лева е доста голяма себестойност. Освен това има непотвърдена информация, че има смъртни случаи по време на строителството, че има неспазени процедури по ОВОС, но това всичко е в компетенцията на ДНСК и Министерството на околната среда, на Министерство на труда. Всичко това трябва да се провери дали е вярно и ако е вярно, съответно колко тежки са нарушенията”, заяви Асен Василев.

Асен Василев отговори на обвиненията, че има офшорка на Британските Вирджински острови

Василев припомни, че цените на горивата се формират спрямо цените на петрола на международните пазари.

“Обсъждат се няколко варианта за подкрепа на най-засегнатите лица, така че да не бъдат нарушени прекалено семейните бюджети. Най-добрият вариант трябва да бъде технически изпълним и лесен”, посочи финансовият министър.

Борисов на инспекция на газопровода: Спрете да го наричате “Турски поток” (видео и снимки)

“Разгледахме варианта в Гърция, където се раздават карти на хора с доходи под определени стойности. Те могат да ползват на бензиностанциите, но това не е удачен вариант у нас”, посочи Асен Василев.

Асен Василев: Няма да затваряме ТЕЦ-ове, но ще работят през по-малък период от годината

“50% намаление на ставката на акциза за горивата, както искат превозвачите, няма да има”, категоричен беше финансовият министър.

“Ние сме на най-ниската акцизна ставка и от Европейската комисия не позволяват на нито една държава член, не само на България, да намали ставката под най-ниската стойност”, изтъкна той.

Асен Василев: Има непотвърдена информация за смъртни случаи при строителството на “Турски поток”

Източник и видео: bTV
Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции