<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162555" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Господарите"...

Дани Йорданов от “Господарите” пита ПП дали ще се скарат с ДБ за местата в листите (видео)

03 Февруари 2023
0 725

Дани Йорданов от “Господарите” пита ПП дали ще се скарат с ДБ за местата в листите. Това стана в последните ден-два от живота на 48-ото Народно събрание.

“Господарите” атакуват депутатите с въпроси на изпроводяк (РЕПОРТАЖ)

Дани Йорданов от "Господарите" пита ПП дали ще се скарат с ДБ за местата в листите (видео)

Пръв пред Дани Йорданов от “Господарите” застава Александър Дунчев. Неговият коментар е доста интересен, тъй като той говори открито и без задръжки по темата.

След това успяваме да зададем и няколко въпроса на Радостин Василев от “Продължаваме промяната”. С него говорим и за БФС и в частност Боби Михайлов. Самият Василев беше министър на спорта неотдавна, а и е адвокат по спортно право.

“Господарите” питат ДБ за съдебната реформа и Нексо (видео)

Накрая Дани Йорданов хваща в крачка Любен Иванов от ДБ, който закъснява за работа.

Изборите

Иначе, скъпи приятели, петите избори за парламент са на 2 април. Само в чужбина ще бъдат разкрити 750 секции по последни данни. Това обявиха от служебното правителство преди дни.

За вота ще трябва да бъдат командировани доста повече хора от България в чужбина, отколкото досега. Може би над 1000 души. Причината за това са прокараните миналата година от ГЕРБ, ДПС и БСП промени в Изборния кодекс.

С измененията бе въведено изискването ЦИК да назначава във всяка секционна избирателна комисия зад граница по един държавен служител или лице, работещо по трудово правоотношение в държавната администрация. Това пише Офнюз. Преди последните промени в Изборния кодекс подобно изискване нямаше. Сега въпросните служители трябва да бъдат предлагани на ЦИК от министъра на външните работи или оправомощен от него зам.-министър.

Това вероятно би оскъпило изборите.

Сметката

Иначе изборите ще ни струват 87,7 млн. лева. Това са сметките на служебния кабинет “Донев”. Очаква се сумата да се увеличи, тъй като в нея не са включени всички дейности.

Със средствата от 87.7 млн. лв. трябва да се покрият подготовката и отпечатването на избирателните списъци. Също закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали, отпечатването на бюлетините. Тук влиза логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. Влизат и възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии.

Сметната е компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите. Както и провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Дани Йорданов от “Господарите” пита ПП дали ще се скарат с ДБ за местата в листите (видео)

Дани Йорданов от “Господарите” пита ПП дали ще се скарат с ДБ за местата в листите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Павел Томов

    07 Февруари 2023

    Радостине ,Продажен Циганин

Реакции