<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Тежко болен" ...

Пак сменят съдия по делото срещу прокурорския син

06 Март 2023
0 1036

Пак сменят съдия по делото срещу прокурорския син, предава lex.bg.

Oт уебсайта разкриват, че предстои поредна смяна на съдията по делото срещу Васил Михайлов. Причината е, че определеният в момента докладчик заминава на стаж в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург.

Прокурорският син отива на съд за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда

Така делото срещу сина на пернишкия обвинител Бисер Михайлов ще бъде поето от осми съдия от Софийския районен съд.

Припомняме, че той е обвинен в извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Пак сменят съдия по делото срещу прокурорския син

Проблемите със съдията-докладчик са почти от самото внасяне на обвинителния акт срещу Михайлов в съда в края на декември 2022 г.

В самото начало делото беше разпределено на случаен принцип на съдия Весела Дончева. Тя го прекрати и прати за разглеждане в районния съд в Перник, където са извършени престъпленията. Всички магистрати от миньорския град обаче се отведоха, като изтъкнаха, че познават бащата на обвиняемия. А именно прокурора от окръжната прокуратура Бисер Михайлов.

Когато производството се озова отново в районния съд в София, последваха пет отвода на съдии с различни мотиви. Накрая то беше разпределено на съдия Радослава Качеларска, която реши да го гледа и насрочи разпоредителното заседание на 28 февруари. Тя насрочи делото за 7 април и обяви, че ще бъде определен резервен съдия. Това се случва, тъй като Качеларска е одобрена за 10-месечен стаж в регистратурата на ЕСПЧ, който започва на 1 април.

Ето защо на заседанието на 7 април ще трябва да влезе осми съдия. Той ще бъде избран чрез жребий.

Пак сменят съдия по делото срещу прокурорския син

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции