<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172737" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намериха лич...

Адвокат по делото “Семерджиев”: Не може да се направи нова екпертиза, защото кръвта е унищожена (видео)

31 Март 2023
0 4693

Адвокат по делото “Семерджиев”: Не може да се направи нова екпертиза, защото кръвта е унищожена. Това коментира пред NOVA Пламен Димитров – адвокатът на семейството на загиналата Хариет Стефанович.

Адвокат по делото &#8220;Семерджиев&#8221;: Не може да се направи нова екпертиза, защото кръвта е унищожена (видео)
Адвокат Пламен Димитров/ Скрийншот, видео NOVA

Адвокатът казва, че в разследването на катастрофата с две жертви, причинена от Георги Семерджиевима има пропускне е назначена токсикологична екпертиза.

„Не е назначена токсикологична експертиза от лекари токсиколози, които да кажат кога е приет наркотикът. Дали преди пътнотранспортното произшествие, или се е дрогирал, след като се е прибрал”, поясни защитникът.

Относно информацията за разминаване при експертизите, той посочи: Съдебно-химическата експертиза показва, че няма наличие на алкохол и амфетамини в кръвта на Семерджиев. При съдебно-химическите експертизи апаратурата хваща от 0,1 до 0,5 нанограма в милиграма. След това е направена съдебно-токсикологична експертиза. Апаратурата е по-чувствителна и хваща до 0,9 нанограма в милиграм. Именно тогава се намират амфетамини. Проблемът е, че кръвта е отишла при експертите замразена. Тя е била 3 милиграма”.

Делото “Семерджиев” продължава, но експертизите показват различни неща (снимки)

Димитров коментира, че вече не може да се направи нова експертиза, защото кръвта е унищожена.

След задържането на Семерджиев му е направен тест с дрегер за алкохол и му е взета проба за наркотици с DrugCheck, уточни адвокатът.

„Резултатът от DrugCheck показва, че има амфетамини и метаамфетамин. Предполагам, че тежест в съда ще има токсикохимическата експертиза. Която доказва, че има амфетамини и метаамфетамини”, разясни адвокатът.

“Без значение е дали той е бил дрогиран. Вижда се ясно, че този човек е над закона. Той кара с фалшива книжка и фалшиви номера, кара под влиянието на алкохол, кара с колкото си иска, намерени са наркотици в колата му. Това дали е бил дрогиран е без значение. Факт е че двете момичета ги няма“, категоричен е Димитров.

Дори да падне обвинението, че е шофирал под влияние на наркотици, Семерджиев има още четири обвинения – най-тежкото, от които е за смъртта на двете момичета.

Адвокат по делото “Семерджиев”: Не може да се направи нова екпертиза, защото кръвта е унищожена

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции