<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146751" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 129 души за...

Бербатов пред Sky Sports: Михайлов се върна в БФС, сякаш е бил на почивка

05 Октомври 2022
1 428

Бербатов пред Sky Sports: Михайлов се върна в БФС сяйаш е бил на почивка.

Бившият голмайстор на “Манчестър Юнайтед” и българския национален отбор посочи пред британската медия Sky Sports, че негова мисия е да поведе опозицията срещу сегашното ръководство на БФС.

Мисията “български футбол”

“Считам го за дълг към себе си и към българския народ. Животът ми в момента се състои в това да обикалям страната, да говоря с хората и да откривам какви са проблемите и как могат да бъдат коригирани. Целта ми е да им се покаже, че промяната е тук и е необходима. Като футболист бях си концентрирал мислите на терена. Бавно, но сигурно обаче започваш да забелязваш нещата около себе си и да си мислиш за тях. Понякога забравяш за това и отиваш да играеш своя футбол. Но после виждаш, че проблемът е все още там. И дори изглежда по-голям. Моята мисия сега е да коригирам тези грешки, така че по-младите поколения, идващи след мен, да не страдат като мен. Докато успеем, това е моята мисия”, заявява Бербатов.

Случайност?

От изданието посочват, че Борислав Михайлов е бивш футболист от легендарния български тим, стигнал до полуфиналите на Световното първенство в САЩ през 1994 година. Авторите акцентират, че той е начело на съюза от 17 години – време, в което националният ни отбор не се е класирал на голямо първенство. Бившият нападател счита, че това не е случайност.

Борислав Михайлов: Надявам се до 1-2 години да докарам европейски финал в България

Бербатов пред Sky Sports: Михайлов се върна в БФС, сякаш е бил на почивка

“Когато изграждаш токсична среда, и ти се заразяваш от нея. Ако искаш да спреш разрастването ѝ, трябва да отрежеш главата, метафорично казано, и да започнеш да изграждаш нещо ново. Футболната общност в България ни подкрепя на 100%, защото вижда в нас ново начало”, казва Бербатов и допълва:

“Ако искаш да си добър лидер, трябва да се научиш да слушаш. Това е основната ми задача в моя екип. Опитвам се да слушам и да се уча. Ако знаех всичко, то тогава нямаше да имам нужда от екип. Силата е обаче в екипната работа”, казва още нападателят.

Избраха Бербатов за президент на БФС на алтернативен конгрес в НДК

Оптимист за бъдещето

Голмайстор №1 на националния ни отбор обаче е оптимист за бъдещето на футбола в България, понеже вярва, че в страната ни има млади талантливи играчи.

“С инвестиция в правилните хора резултатите ще последват. Може би не през първата или втората година, защото това е дълъг процес. Ще бъде дълго пътуване. Ние искаме да се върнем към победния път от 1994 г. и да имаме отбор, който целият свят ще познава”, казва той.

“Искам да видя националния ни отбор да се класира за голям турнир. Да видя млади играчи да отиват в големите първенства и да успяват. Ще ми се масовия футбол да създава добри играчи и добри хора. Искам щастливи хора да отиват със семействата си на стадиона и по-младите поколения да искат да играят футбол. Ето как запалвате огъня в децата. Всичко това ме кара да се вълнувам от това, което правя в момента, дори и да е трудно. Това е голямо предизвикателство, но съм почти сигурен, че мога да се справя. Искам да го направя. Трябва да го направя. И ще го направя”, завършва Димитър Бербатов.

Бербатов пред Sky Sports: Михайлов се върна в БФС, сякаш е бил на почивка

Бербатов пред Sky Sports: Михайлов се върна в БФС сяйаш е бил на почивка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Кирил

    25 Ноември 2022

    Некадърник! Ти неможеш да решиш проблемите на футбола в България!!!

Реакции