<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102916" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: UEFALeaks: Борисл...

Боби Михайлов си постави отлична оценка за работата в БФС (видео)

10 Октомври 2021
0 1970

Боби Михайлов си постави отлична оценка за работата в БФС в отговор на въпрос на водещия Светослав Иванов в “120 минути” по bTV.

Отличен 5,67. Такава средна оценка на своето над 16-годишно управление постави президентът на Българския футболен съюз (БФС) – Борислав Михайлов. Той гостува в предаването “120 минути” по bTV два дни преди извънредния конгрес на родната футболна централа. Михайлов, който е кандидат за пети пореден мандат, заяви, че БФС е прозрачна организация, а корупция във футбола ни няма.

UEFALeaks: Борислав Михайлов опитал да уреди съмнителни фирми да строят скъпо по проект на УЕФА, но го порязали

Боби Михайлов си постави отлична оценка за работата в БФС (видео)

“Работата си по справянето с развитието на българския футбол оценявам с пет, шест за прозрачността на БФС като организация и шест за справяне с корупцията в българския футбол, защото такава няма.”, каза Михайлов.

“Не ми хареса мачът с Литва, но има и такива. Когато гледаш такъв мач, не е приятно, но така или иначе президентът на БФС и изпълнителният комитет са длъжни да осигурят условията за провеждането на тези двубои, подготовката. Дали са 16 години или са 2 – това няма никакво значение. Треньорите се сменят, поколенията се сменят. В момента има смяна на поколенията. Разчитам треньорът да сглоби състава, че да могат да се борят за класиране на голямо първенство.”

“Имаше момент, в който съм си казвал “стига толкова” – и аз го усетих, и с външна помощ си подадох оставката преди година и половина. Видях през това време грешките си и видях, че мога да помогна на футбола. Хората, които ще бъдат в залата на конгреса знаят какво съм и сме направили. От другата страна виждаме агресивно поведение – говори се навсякъде, че трябва промяна. Но дали е за по-добро или е стани да седна?”

Как ще протече конгресът?

“Всички хора, които ще бъдат в залата след два дни, знаят какво съм дал и какво съм правил. С опита и поуките от грешките мога да дам нещата да продължат да се случват и да има една стабилност във футбола. От другата страна, която и да е тя, виждаме агресивно поведение. Говори се, че трябва промяна, но навсякъде трябва промяна. Става въпрос дали тази промяна ще е към нещо по-добро, или просто е за “стани да седна”.

“За да се свика извънреден конгрес, бяха 1/3 от клубовете да го поискат. 35 от внесените не бяха редовни за конгреса и съответно ние не свикахме този, а редовен за март месец. Съдът постанови друго и ние направихме всичко възможно, за да организираме конгреса. 531 клуба имат право на глас, а 508 са излъчили кандидати. Винаги урните са били в залата. Хората така са гласували, че да печеля много.”

Възможни ли са манипулации?

“Делегатите си избират комисии, които броят гласовете, така че няма как да има манипулации. Досега няма обжалване на конгрес от нито един делегат”. Това, че предния път Любослав Пенев бе отвън бе решение на конгреса. Сега кандидатите ще бъдат в залата, но изказванията ще са след конгреса. В дневния ред няма дискусия за бъдеща програма, бюджет. Убеждаваме хората да гласуват за нас с това какво сме направили и какво не сме направили. От програмата, която е представена 2018 е изпълнено над 100%”

“Уставът на БФС не е направен за Боби Михайлов, а се решава на конгреса. Ако се реши, че трябва да е два или три мандата, ще има промяна. Аз не се връщам като самоцел, а за да има спокойствие във футбола, а не спор и подобно държание с вадене на компромати между колеги”. Не работя без пари, но е за доста по-малко от някои треньори. Заплатата е това, което е гласувал изпълкомът”

Боби Михайлов си постави отлична оценка за работата в БФС

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции