<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредна амер...

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

26 Октомври 2022
0 1031

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия. Срещу Ксения Собчак бе заведено дело за изнудване.

40-годишната либерална руска журналистка е избягала от Русия във вторник през нощта. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на полицейски източник. Според него тя е стигнала до Литва през Беларус. Преди това се е опитала да заблуди властите, като е купила самолетни билети до Турция и Дубай.

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

Собчак е напуснала страната малко преди да бъде арестувана. Домът на дъщерята на бившия кмет на Санкт Петербург, който беше политически ментор на Владимир Путин, е бил обискиран в сряда. Селската къща на Собчак се намира в Московска област, пише Dir.bg.

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

Руски сенатор се отрече от дъщеря си, напуснала страната заради войната в Украйна

Обвиняем по делото за изнудване е и търговският директор на управляваната от Собчак фирма Кирил Суханов. Той е бил отведен в Главното следствено управление на МВР в Москва.

Собчак потвърди задържането на нейния търговски директор по делото за изнудване. „Нашият търговски директор Кирил Суханов е задържан. Казват за изнудване“, написа тя по-рано в канала си в Telegram.

Случаят се отнася за опит за изнудване на държавната компания Ростек, която произвежда и изнася промишлени продукти, предназначени предимно за военния сектор.

Подобно престъпление се наказва с до 15 години лишаване от свобода.

Ксения Собчак е част от руската политическа опозиция от години, въпреки че нейни критици я обвиняват, че помага на президента Владимир Путин да изглежда по-добре, отбелязва АФП.

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции