<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134437" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиняемият ...

Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция

20 Юни 2022
14 1178

Делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, започва на втора инстанция. Първото заседание е насрочено за четвъртък, пише Dir.bg според информация от Софийския апелативен съд.

Подсъдим за инцидента е Кристиан Николов.

От решението на съда не са доволни нито прокуратурата, нито роднините на журналиста, нито Николов. През март Николов беше осъден на девет години затвор. Тогава магистратите лишиха младежа от възможността да управлява превозно средство за десет години.Той също бе осъден да плати разноските по делото и разследването.

9 години затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат първоначалният арест на младежа и престоят му под домашен арест.

Прокуратурата поиска 15 години затвор за смъртта на журналиста Милен Цветков
Булфото

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, като изтъкна младата възраст, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

Прокуратурата иска по-тежка присъда за Кристиан Николов

От втората инстанция и прокуратурата и роднините на журналиста ще настояват за по-тежки наказания за Николов. Той от своя страна иска да бъде оправдан или алтернативно – да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, при която загина Милен Цветков, стана на 19 април 2020 година, навръх Великден. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи 232 нанограма амфетамин на милилитър.

Делото за смъртта на Милен Цветков започва на втора инстанция

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции