<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=101605" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО няма да у...

Десетки сигнали за фалшиви ваксинационни сертификати са подадени към прокуратурата

30 Септември 2021
0 778

Десетки сигнали за фалшиви ваксинационни сертификати подадени към прокуратурата. Това предава NOVA.

Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу Covid-19 са подадени към прокуратурата, заяви пред журналисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Д-р Аспарух Илиев: Купени фалшиви сертификати вдигат процента на заразените ваксинирани (видео)

Кацаров участва в церемония по награждаването на представители на регионални здравни инспекции. По думите му, тези сигнали “не са толкова много”. Кацаров допълни, че тези случаи изискват специално разследване, защото има две заинтересовани страни – този, който е поставил ваксината и този, на когото е била поставена.

Ситуацията с увеличаването на броя на заразените с Covid-19, със запълването на болничните легла и възможността на системата да окаже помощ и лечение се следи внимателно. Това допълни още министър Кацаров. По думите му засега няма паника. А показателят за смъртност е далече от стойностите, които са били през октомври и ноември миналата година.

Десетки сигнали за фалшиви ваксинационни сертификати са подадени към прокуратурата

Няма недостиг на болнични легла за прием на деца, заразени с коронавирусната инфекция. Броят на болните деца не се отклонява значително от данните за предишните “вълни”, увери министър Кацаров. Заразните деца не са нещо неочаквано, тъй като заложихме на присъствени учебни занятия. Това е в рамките на допустимото, на предвидимото и изцяло са под контрол, няма нещо, което да предизвиква паника. По думите му, сегашните показатели показват превес сред заразените на по-възрастните хора.

Капацитетът на болниците се запълва последователно, както е предвидено по план и все още има болници, в които не е бил приет нито един болен от Covid-19, каза още Кацаров.

Десетки сигнали за фалшиви ваксинационни сертификати са подадени към прокуратурата

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции