<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132267" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как TikTok напра...

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

03 Юни 2022
0 246

Децата на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия. В списъка са включени общо 65 души и 18 компании. Сред лицата, срещу които ЕС е наложил лични санкции, са още основателят и главен изпълнителен директор на “Yandex” Аркадий Волож и бившата гимнастичка Алина Кабаева.

Личните ограничения са част от шестия пакет от санкции на ЕС срещу Русия, които влязоха в сила в петък.

Унгария отново блокира петролното ембарго срещу Русия заради санкциите срещу патриарх Кирил

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия
Снимка: Wikipedia

Волож вече обяви, че напуска съвета на директорите и поста главен изпълнителен директор на „Yandex Group“. Акциите на компанията на Московската борса паднаха веднага след новината.

Санкциите срещу Воложа се налагат отчасти, защото той е водещ бизнесмен, чиято дейност е значителен източник на доходи за руското правителство

“…Като основател и главен изпълнителен директор на „Yandex“ той подкрепя финансово или материално руското правителство и е отговорен за подкрепа на действия или политики, които подкопават или застрашават териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна”, се посочва в документа.

В документа се отбелязва още, че основаната от Волож компания отговаря за популяризирането на държавните медии и тяхната програма в резултатите от търсенето в интернет, както и за търсенето и премахването на съдържание, което критикува Кремъл, включително и свързано с агресивната война на Русия срещу Украйна.

Сред акционерите и инвеститорите на компанията са санкционираните от държавата банки Sber и VTB.

Източник: bTV

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции