<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тонове контр...

До 120 часа изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия

05 Август 2022
0 190

До 120 часа изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По-рано днес Русия обяви за персона нон грата 14 български дипломати и технически служители. Това е реципрочна мярка спрямо България, която изгони 70 руски дипломати заради опасения за шпионаж.

Русия гони 14 български дипломати

До 120 часа изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия
Снимка: МВнР

България гони 70 руски дипломати (видео)

„Руската страна е информирала, че предприема тази мярка в отговор на решението на българската страна от 28 юни за намаляване на числеността на персонала на руските представителства у нас във връзка с действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения“, допълват от министерството.

Посланикът ни в Москва е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация.

„Посланикът на Република България в Москва Атанас Кръстин е уведомен, че четирима български дипломати и десет технически служители от дипломатическите ни представителства в  Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на промишлеността на Република България в Москва са обявени за персона нон грата. Те следва да напуснат страната в срок до 120 часа“, посочват от външно министерство.

Източник: bTV

До 120 часа изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции