<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърците иска...

Русия ще поднови доставките на газ, ако България изпълни условията, заяви Митрофанова

28 Юли 2022
0 3236

Доставките на газ от Русия ще бъдат възобновени, ако България изпълни условията и плати за тях по схема, която отговаря на изискванията на “Газпром”. Това заяви руският посланик в България Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал “Русия-24”.

Петков пред Times: Митрофанова е водила български политици “на почивка” в Гърция

Русия ще поднови доставките на газ, ако България изпълни условията, заяви Митрофанова

“Много експерти призовават за прагматизъм и за връщане към договора с “Газпром”, който все пак е валиден до края на тази година. Така че, щом българската страна реши да плати по схемата, изисквана от „Газпром“, доставките ще бъдат възобновени”, каза посланикът.

Междувременно Министерски съвет взе решение за временно закриване на Консулството на Република България в град Екатеринбург, Руска федерация.

Предвид ограничаването до нормални и разумни рамки на руското дипломатическо присъствие в Република България и с разбирането, че двустранните отношения следва да се основават на реципрочност, Република България ще закрие временно Консулството си в град Екатеринбург, Руска федерация, и очаква реципрочни действия от руска страна по отношение на Генералното консулство в град Русе, посочват от външното ни министерство.

Източник: NOVA, БНТ

Доставките на газ от Русия ще бъдат възобновени, ако България изпълни условията, заяви Митрофанова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции