<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130587" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Вояджър 1" из...

Ето причината, поради която съдят Марк Зукърбърг в САЩ

23 Май 2022
0 579

Ето причината, поради която съдят Марк Зукърбърг в САЩ.

Жена с ангелски глас прави уникално изпълнение на “Ave Maria” (видео)

Ето причината, поради която съдят Марк Зукърбърг в САЩ

Окръг Колумбия в Съединените щати обяви, че съди главния изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зукърбърг. Обвинението е за предполагаемата му роля в пробива, който позволи на политическата консултантска фирма Cambridge Analytica да таргетира потребители на Facebook по време на президентските избори през 2016 г.

Разкрития

„Мащабно разследване“ разкри, че Зукърбърг е допринесъл със слабия си надзор върху потребителските данни и създаването на подвеждащи споразумения за поверителност. Те са довели до това, че Cambridge Analytica и други трети страни са се сдобили с личната информация на 87 млн. американци. Това твърди главният прокурор на окръг Колумбия Карл Расин.

Cambridge Analytica беше наета от тогавашния кандидат за президент Доналд Тръмп по време на кампанията му срещу Хилари Клинтън през 2016 г. Расин определя случилото се като „най-големия скандал, свързан с поверителността на потребителите, в историята на страната“.

Делото отразява по-ранен иск, заведен от Расин срещу Facebook още през 2018 г. Въпреки че съдията, който следи делото, отхвърли опита на главния прокурор да привлече Зукърбърг като обвиняем по-рано тази година. Тогава съдията заяви, че е чакал твърде дълго.

„Продължаваме да упорстваме и следваме доказателствата, водещи именно до господин Зукърбърг.“

Това посочва Расин.

„Доказателствата показват, че Зукърбърг лично е бил замесен в провала на Facebook да опази поверителността и данните на своите потребители. Това е довело директно до инцидента с Cambridge Analytica”.

Meta не е отговорила веднага на запитването за коментар. Компанията по-рано отхвърли твърденията на Расин.

Ето причината, поради която съдят Марк Зукърбърг в САЩ

Източник: Инвестор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции