<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алкохолът в Р...

Евродепутатите обсъждат шестия пакет от санкции срещу Русия

08 Юни 2022
0 115

Шестият пакет от санкции срещу Русия ще бъде обсъден днес в Европейския парламент. Предвижда се спиране на 90% от руския петрол за Европа до края на годината.

Председателят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук ще даде изявление пред евродепутатите.

Неофициално се коментира, че ще има сериозни критики за дългия период от цели четири седмици, които бяха необходими на държавите членки да приемат пакета, пише bTV. А също и критики относно отстъпките спрямо Унгария в замяна на нейното съгласие, тъй като санкциите можеха да бъдат приети само с единодушие.

Унгария отново блокира петролното ембарго срещу Русия заради санкциите срещу патриарх Кирил

Евродепутатите обсъждат шестия пакет от санкции срещу Русия
iStock

Предстои и гласуването на най-амбициозния в световен мащаб проект за борба с климатичните промени. Планът на ЕС е за намаляване на емисиите на парникови газове с поне 55% до 2030 г. в сравнение с нивата от 1990 г. и постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г.

Ако бъдат приети днес, текстовете ще бъдат обект на нови горещи преговори. Като този път между парламента и 27-те държави членки за оформянето на окончателни закони. Темата е от особена важност за страни, зависими от въглища, сред които и България.

Евродепутатите обсъжда шестия пакет от санкции срещу Русия

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции