<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=136259" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Организират ...

Георги Семерджиев е бил неадекватен при задържането (видео)

06 Юли 2022
0 10646

Шофьорът, причинил тежката катастрофа в София, беше задържан от отряд „Кобра“ малко след 13 ч. Бившият футболист Георги Семерджиев бе обявен за издирване за пътния инцидент, при който загинаха две млади жени – на 22 и 26 г.

По време на задържането си в жилище в кв. “Лозенец” той е бил в “не съвсем адекватно състояние”. Това съобщи на брифинг по темата зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров, цитиран от bTV.

При ареста му са открити отличителни полицейски знаци, а в деня на катастрофата е извършил още едно нарушение. От изявлението стана ясно, че лицето е криминално проявено и друг път е шофирало автомобил под влияние на наркотици.

Задържаха избягалия шофьор, причинил тежката катастрофа в София

Георги Семерджиев е бил неадекватен при задържането (видео)
Булфото

„Предстои обиск и изземване от жилището, но чакаме защитник на лицето, а той желае да има защитник. Беше адекватен дотам да ми даде телефона на майка си и тя му намери защитник. Нищо не казва, в момента е сам. След приключване на претърсването в дома му, на което той трябва да присъства, ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат взети съответните проби”, допълни още Тодоров.

Семерджиев е без книжка от 2009 година, снощи е карал с фалшив швейцарски документ

По думите му, първоначално е извършено претърсване на дома на родителите на Георги Семерджиев, но са успели по оперативен път да установят адреса в кв. „Лозенец“, на който той е задържан. Семерджиев не е регистриран официално на този адрес.

„С оглед спазването на строгите изисквания на прекалено формализирания НПК, влязохме в жилището няколко часа, след като го бяхме установили, защото искахме законът да бъде спазен“, отбеляза Ясен Тодоров. И добави, че са използвали услугите на отряд „Кобра“, тъй като са имали опасения, че лицето може да е въоръжено и да окаже съпротива.

След като му бъдат взети сравнителни образци, ще бъде преценено какво обвинение ще му бъде предявено, както и каква мярка, каза още Тодоров.

Търсят се очевидци на тежката катастрофа, както и хора, които евентуално са били спътници на Семерджиев в МПС-то.
Георги Семерджиев е бил неадекватен при задържането (видео)

„Надявам се в най-кратки срокове, да приключим успешно това разследване, да установим обективната истина. Ние не сме предубедени по отношение на Георги Семерджиев“, посочи още шефът на следствието.

Семерджиев има повече от 50 нарушения на пътя, а името му е известно на органите на реда.

Шофьорът от фаталната катастрофа в София е бил неадекватен при задържането (видео)

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции