<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111282" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Pfizer обяви, че ...

Глобално проучване разкри коя е “най-пияната” държава в света

08 Декември 2021
0 997

Глобално проучване разкри коя е “най-пияната” държава в света, пише DailyMail.

Поредно, този път глобално допитване по света, разкри кои нации са в челната класацията на най-пиещите. Неочаквано за мнозина, в първата петица от най-изявените липсват утвърдени табиетлии на чашката като руснаците, ирландците и… българите.

Мъже варят ракия под звуците на оркестър (видео)

За целите на проучването са запитани 32 000 души в периода декември 2020 – март 2021 година. Данните от допитването формират няколко различни класации според отговорите на анкетираните.

Глобално проучване разкри коя е &#8220;най-пияната&#8221; държава в света
Челната петорка

Австралийците са официално “най-пияната” нация на света, като топ 5 ранк-листата се допълва от още две англоговорящи нации – тези на САЩ и Великобритания. На второ място са датчаните и финландците. На четвътрта позиция са американците, а на пета – поданиците на Обединеното кралство.

Глобално проучване разкри коя е "най-пияната" държава в света

Франция пък е водеща в света по среден брой напитки, консумирани за една година, като се наслаждава на повече от 132 чаши алкохол, следвана от Нова Зеландия със 122, докато австралийците са имали средно 106 напитки годишно.

Рядък симптом на рак се появява при млади хора, когато употребяват алкохол

“После пиене, следва каене”

Данните от изследването показват също, че ирландците изпитват най-големи угризения след пийване. На обратния полюс са датчаните, които най-малко съжаляват. Сред поводите за съжаление са “пия твърде бързо”, “смесвам напитките”, “събирам се с пияници”, “прибягвам и до наркотици в съчетание с питиетата”.

Глобално проучване разкри коя е "най-пияната" държава в света

“Пия много и твърде бързо” е водещ аргумент за разкаяние, който се проявяава при 49 % от запитаните. На второ място идва “смесвам напитките” с 11% и 10% за “събирам се с пияници”.

По време на пандемия и локдаун

Според данните от допитването, хората са се напивали по-малко в периода на локдауните заради пандемията, като това бележи и намаляване на случаите на търсене на лекарска помощ след употребата на наркотици.

Глобално проучване разкри коя е &#8220;най-пияната&#8221; държава в света

Въпреки това констатацията на доклада предполага, че употребата на малки количества наркотични вещества се е увеличило, що се отнася до психеделиците.

Един на всеки четвърти от тази група признава, че е приемал малки дози LSD или псилоцибин (по-известни като „магически гъби“) през последните 12 месеца.

Глобално проучване разкри коя е “най-пияната” държава в света

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции