<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още един гран...

Херо Мустафа: САЩ ще продължи да съдейства на България в сферата на отбраната

26 Януари 2022
0 464

Херо Мустафа: САЩ ще продължи да съдейства на България в сферата на отбраната – това заяви американският посланик, цитирана от NOVA.

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ беше проведена среща между министъра на отбраната на Република България Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в нашата стана Н. Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни. Сред тях: развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.


Херо Мустафа: САЩ ще продължи да съдейства на България в сферата на отбраната

Патриарх Неофит прие на среща Херо Мустафа (видео)

Министър Стефан Янев сподели, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили. Той изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Той допълни, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия. В частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

Посланик Мустафа на свой ред отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции