<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=163537" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Македонският...

Инициаторката на атаката срещу македонския клуб: Това не е вандалски акт (видео)

09 Февруари 2023
0 505

Инициаторката на атаката срещу македонския клуб: Това не е вандалски акт.

„Аз съм инициатор на случилото се. И не, това не е вандалски акт. Това е по-скоро символичен акт на дълбоко възмущение и недоволство от събитията, които се случиха същия ден на българо-македонската граница. От начина, по който български граждани, респективно държавата, бяха унижени от страна на македонските власти. От непрекъснатите репресии там над, ще ги нарека, македонските българи. И не на последно място от вялото, фактическо бездействие на българските власти”, заяви Людмила Костадинова пред NOVA.

Счупиха прозореца на македонския клуб в Благоевград

Инициаторката на атаката срещу македонския клуб: Това не е вандалски акт (видео)

Тя е решила да атакува т. нар. „културен клуб“ същия ден и е тръгнала да осъществява идеята си сама, но е била подкрепена от свои приятели.

„Нормално е да подкрепя Людмила при такова положение, защото споделям абсолютно същото, виждам как държавата едва ли не е абдикирала по македонския въпрос“, допълни Николай Иванов.

Инициаторката на атаката срещу македонския клуб: Това не е вандалски акт (видео)

Двамата мъже и двете жени, които атакуваха с камъни офиса на Македонския културен център в Благоевград излязоха от ареста без обвинения. Оказва се, че те са познати в града. Част от тях са служители в Озеленителното предприятие към общината. Един от тях е бивш кандидат за кмет. 

Македонският клуб в Благоевград е потрошен от общински служители

Людмила Костадинова смята, че не е имало друг начин.

„Само думи и говорене явно не помагат. Аз не смятам, че като подвиваме опашки и си заравяме главата в пясъка, постигаме нещо“,

Счупеното стъкло вече е подменено, като щетите са поети от доброволни дарения на жители на цялата благоевградска община.

Инициаторката на атаката срещу македонския клуб: Това не е вандалски акт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции