<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕК разкри кои...

Изведнъж Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада

06 Октомври 2022
0 5241

Украйна има повече танкове от избягали руски войници, отколкото от Запада.

Контраофанзивата на украинската армия се оказа достатъчно успешна, че да доведе до бягането на руските войници от бойното поле. А след себе си те са оставили общо 421 танка, пише Wall Street Journal. Информацията е взета от публични данни и източници на армията.

И изведнъж се оказа, че Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада. За съпоставка, Украйна е получила 320 танка от западни партньори.

Русия си призна, че Украйна е напреднала с 30 км в Херсонска област

Но руските “подаръци” не свършват тук. Изоставили са 445 бойни пехотни машини, а предоставените като помощ са 210. Бойни бронирани машини – 192, и само 40, дадени от Запада. Общо 44 реактивни системи за залпов огън от Русия и 70 от партньори.

Изведнъж Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада
iStock

Статистиката е събрана от организацията за събиране на информация от публични източници Oryx.

Най-много военни снаряжения са били изоставени по време на контраофанзивата край Харковска област. Поне 10 танка Т-80 и 5 самоходни гаубици “Хиацинт”. Това сподели зам.-началникът на подразделение “Карпатская Сеч” Руслан Андрейко.

“Имаме толкова много трофеи, че дори не знаем какво да ги правим. Започнахме като пехотен батальон, а сега сме нещо като механизиран батальон”, каза той.

Изведнъж Русия въоръжава Украйна повече, отколкото Запада

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции