<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=144534" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Километрични опашки в Лондон, хиляди се стекоха да отдадат последна почит на Елизабет II (видео)

15 Септември 2022
0 145

Още в първия ден на церемонията по преклонението пред тленните останки на Елизабет II се образува над 6 км опашка от желаещи да отдадат последна почит.

Британските власти пуснаха тракер, който следи на живо къде е краят на дългата колона от хора, започваща от Уестминстър хол в комплекса на парламента.

Очаква се погребението на кралица Елизабет II да бъде най-гледаното събитие в историята

Към обяд на 15 септември най-близкият вход за опашката вече беше при Тауър Бридж. Тоест повече от 6 км на изток. Желаещите да се поклонят пред кралицата са организирани в колона по продължението на южния бряг на река Темза, където има широка пешеходна зона.

От правителството предупреждават гражданите, че може да се наложи да чакат повече от едно денонощие заради голямото струпване.

Централният район на Лондон непосредствено до Уестминстър е затворен за автомобили. Маршрутът на опашката е планиран така, че чакащите да могат да се снабдяват с храна или напитки, ако поискат. Близките заведения и културни центрове ще работят извънредно, за да са на разположение.

Депутатите в Уестминстър имат право да се включат, без да чакат всички останали. От тази възможност се възползва бившият премиер Тереза Мей.

Над 1000 доброволци, полицаи и помощници отговарят за охраната и организацията на събитието.

Километрични опашки в Лондон: Хиляди се стекоха да отдадат последна почит на Елизабет II (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции