<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111756" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: КЕВР предлож...

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация (видео)

14 Декември 2021
0 1759

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация.

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище, болниците да не са пълни. Това заяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Powers Summit.

Кирил Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС (видео)

„Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата. Направете това и във вашия бизнес”, обърна се Петков към участниците в срещата.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнеслидерите да работят с младите учени.

„Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

„Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година”, каза Петков.

С какво ще се захване новият кабинет?

„България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите, които ще излизат от България да бъдат пример как една малка държава в Източна Европа, може да покори ниши и пазар Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава”, каза Петков.

Срещата Powers Summit е наречена още и “Българският Давос”. Форумът събира за първи път лице в лице новата власт, бизнес лидерите и гражданския сектор в областите образование, здравеопазване, кибер сигурност, финанси, енергетика и зелена сделка.

Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ilian.iliev

    14 Декември 2021

    Те тогава няма ли да са пенсионери, или се планирамахането на пенсиите?

Покажи всички Скрий

Реакции