<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128063" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зашеметяваща...

Колумбия екстрадира в САЩ един от най-издирваните наркобосове (видео и снимки)

05 Май 2022
0 2235

Колумбия екстрадира в САЩ най-издирвания наркобос Дайро Антонио Усуга, известен като Отониел. Това съобщи снощи в Twitter президентът Иван Дуке, предаде CNN.

Въоръжени мъже в униформи на спецчасти измъкнаха наркобос от мексикански затвор (видео)

“Днес законността, върховенството на закона, публичната власт и правосъдието тържествуват”, написа Дуке в социалната мрежа и заяви, че Отониел може да бъде сравняван единствено с известния наркобарон Пабло Ескобар.

Според президента, Отониел е бил арестуван в джунглата в района Ураба в севернозападната част на Колумбия. Това се е случило в края на октомври и наркобосът е бил отведен в столицата Богота. Там е бил държан под стража.

Заловиха наркобос с уникален автомат със златно покритие (видео и снимки)

Колумбийското правителство беше обявило награда от 3 милиарда песо (около 800 хиляди долара) за информация за местонахождението на Отониел. САЩ пък предложиха 5 милиона долара на този, който окаже помощ за откриването му.

Освен в трафик на наркотици, 50-годишният Отониел е обвинен в убийство, изнудване, отвличане, заговор и набиране на непълнолетни за нуждите на неговата престъпна организация. Обвинен е в трафик на наркотици от Южния окръг на Ню Йорк и е включен в списъка на най-издирваните лица на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (ДЕА).

След като излежи присъдата си в САЩ, Отониел ще се върне в Колумбия, за да бъде съден и за престъпленията, които е извършил там.

Наркокартелът на Отониел, наречен Кланът на залива, се смята за една от най-мощните наркоорганизации в Колумбия, отговорна за контрабандата на тонове кокаин в Централна и Северна Америка.

Колумбия екстрадира в САЩ един от най-издирваните наркобосове

Източник и заглавна снимка: CNN
Видео: YouTube/BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции