<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=126137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ВСС не взе ре...

Конституционният съд ще бъде сезиран за спецправосъдието, обяви Гешев (видео)

15 Април 2022
0 129

Конституционният съд (КС) ще бъде сезиран с искане да обяви за противоконституционни промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ), с които в четвъртък Народното събрание окончателно закри специализираните съдилища и прокуратури. Това информира Свободна Европа.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на своя реч пред обвинители, следователи и служители в спецпрокуратурата в петък.

ВСС не взе решение за оставката на Иван Гешев (снимки)

“Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията”, каза Гешев на подчинените си.

Конституционният съд ще бъде сезиран за спецправосъдието, обяви Гешев

По думите му спецструктурите са постигнали безспорни резултати, а закриването им е в резултат от това, че те работят. Според него тези, които хората наричат “олигархия” и “мафия”, имат интерес от регрес в борбата с престъпността и приключване “безславно” на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза.

Гешев: Сега е рай за престъпността, връщаме се към мутренските години (видео)

“Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат “олигархия” и “мафия”. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно”, каза още главният прокурор.

Конституционният съд ще бъде сезиран за спецправосъдието, обяви Гешев

Източник и видео: Свободна Европа

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции