<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150237" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Томислав Дон...

Лорер: Опазил Господ от коалиция между ПП и ГЕРБ (видео)

09 Ноември 2022
0 119

“Опазил Господ от коалиция между ПП и ГЕРБ”. Така коментира Даниел Лорер от “Продължаваме промяната” възможно съвместно управление между ПП и ГЕРБ в студиото на “Здравей, България”. Въпреки това, отбеляза той, равносметката от вчерашната среща между двете политически формации, е “положителна”.

“Продължаваме промяната” измъкнали ГЕРБ от “калната предизборна реторика”

Той каза в сутрешния блок, че Продължаваме промяната е успяла да извади ГЕРБ от “калната предизборна реторика”. Според него ПП са притиснали ГЕРБ наистина “да мислят за проблемите на хората” и решенията, предложени от ПП.

„Видяхме нещо много положително. ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета.”, коментира Лорер. “Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет”.

Томислав Дончев: Всичко е възможно

Лорер: Опазил Господ от коалиция между ПП и ГЕРБ (видео)
НОВА, стоп кадър
ГЕРБ категорично е отхвърлен като съюзник, но ПП и ДБ имат огромно сходство в приоритетите

Лорер категорично отхвърли възможността да управляват съвместно с ГЕРБ, когато бе попитан за евентуално сътрудничество. „Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях”, уточни депутатът.

Първият мандат няма да бъде подкрепен от ПП, заяви той. „Ако нашият Национален съвет реши – с втория мандат ще предложим правителство на малцинството с въпросните политики. Участие на ГЕРБ в правителство на „Промяната” също е немислимо”, добави Лорер.

ГЕРБ и ПП решиха разговорите да продължат в експертни групи

Депутатът от ПП отрече да има вътрешни спорове около отношенията с ГЕРБ. Той отбеляза, че нито частично, нито изцяло партията ще подкрепи каквито и да е формации на ГЕРБ или с ГЕРБ.

От друга страна, посочи той, с групата на “Демократична България” ПП има огромно съответствие при ценностите. Засега обаче няма структурирани разговори за втория мандат с тях.

„Убеден съм, че и с ДБ, и с вероятно още формации в парламента ще има разговори”, добави депутатът.

Лорер се опасява от последствията при нови предсрочни парламентарни избори. Той заяви, обаче че техният „основен принцип” остава грижата за и решаването на проблемите на хората, “каквото и да коства това политически”.

Видео: НОВА, “Здравей, България”

Лорер: Опазил Господ от коалиция между ПП и ГЕРБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции