<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Илиян Василе...

Томислав Дончев за управлението: Всичко е възможно (видео)

09 Ноември 2022
0 75

Заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев заяви в студиото на “Здравей, България”, че “всичко е възможно” когато става въпрос за съвместно управление с “Продължаваме промяната”. „Включително подобен екзотичен вариант”, добави той към отговора си на въпрос дали ГЕРБ биха се съгласили на управление, начело с Асен Василев.

„Това, което се случва в момента, е естествен резултат от начина, по който се прави политика през последните години”, подчерта народният представител. “Кой кого повече мрази?”. Дончев е на мнението, че партиите не са достатъчно ясни в политиките и програмите си и избирателите са объркани. Според него трябва да се намери вариант как политическите сили да излязат от “окопите”.

Лорер: Опазил Господ от коалиция между ПП и ГЕРБ

Дончев заяви: “Много се боя да не изпълним… със съдържание политическо (цитат от Светата книга) “всички в съвкупност съгрешиха и ненужни станаха”.

Томислав Дончев за управлението: Всичко е възможно (видео)
НОВА, стоп кадър

Той коментира и срещата между двете политически формации, състояла се вчера: „Вижте разговорите вчера. Разминаванията по отношение на макроикономическите показатели, по отношение на прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази ситуация да бъде внесен бюджет?”. Според Дончев внасянето на бюджета е “ексклузивен ангажимент на кабинета, бил той служебен или редовен”. Той поясни, че парламентът няма силата да задължи правителството да го направи.

ГЕРБ и ПП решиха разговорите да продължат в експертни групи

Дончев изрази притесненията си, че темата за бюджета може да се превърне в състезание по популизъм и демагогия. “Това не трябва да се допуска – партиите да си купуват народна любов с бюджетни пари”, заяви той.

„Ако има добра новината от срещата вчера, е, че можем да говорим”, заключи зам.-председателя на ГЕРБ.

Видео: НОВА, “Здравей, България”

Томислав Дончев: Всичко е възможно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции