<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спецакция бл...

Мъж остана без работа 7 месеца заради неверен тест за наркотици (видео)

10 Февруари 2022
0 4455

Мъж остана 7 месеца без работа заради неверен тест за наркотици.

Милен Лаков от Горна Оряховица ще съди МВР, тъй като Пътна полиция му е взела книжата заради положителен тест за наркотици.

Седем месеца по-късно Лаков е оневинен, след като пробата му излиза отрицателна. Грешният тест най-вероятно е бил заради обезболяващо лекарство, което мъжът е пил за зъбобол.

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици (РЕПОРТАЖ)

На 4 юли 2021 г. Лаков е бил спрян за рутинна проверка. Поискали са да му направят тест за наркотици и той се е съгласил.

„Направиха ми и ми показа бензодиазепин. От един аулин ми показа бензодиазепин. Задържаха ме за 24 часа и ми казаха, че като дойдат кръвните проби, всичко отпада и ми се връща книжката. Отидох в болницата, дадох кръв, но не знаех, че се чака толкова дълго време – 7 месеца”, разказа Милен Лаков.

Лаков е професионален шофьор и взетата му книжка означава, че не може да работи.

„В смисъл, не са ме изгонили, но без книжка не мога да карам и седем месеца останах без работа”, обясни Лаков.

По-висока глоба за шофьорите, отказали тест за алкохол и за наркотици (видео)

От Пътна полиция му обяснили, че резултатът се бави, защото се изследва в лицензираната лаборатория на Института по криминалистика, където идвали проби от цялата страна.

Мъж остана 7 месеца без работа заради неверен тест за наркотици
Как отрицателна проба става положителна?

„Някои от тестовете реагират на медикаменти, които се изписват дори с обикновена рецепта от лекуващ лекар. По-разпространени са обезболяващи, а и на много медикаменти, които общопрактикуващите лекари изписват така наречените зелени рецепти. За много от тях е отбелязано, че могат да се използват и при шофиране, но при повишено внимание”, обясни д-р Борислав Генчев, който е в списъка на вещите лица, които дават становище по дела за употреба на алкохол и наркотици.

Полицията иззе шофьорската книжка на кмета на Пазарджик

И съветва: „Хората да съобщават какви медикаменти са взели на органите на реда. Те биха съобразили, предполагам, този факт и биха решили как да процедират с човека”, каза д-р Генчев.

От МВР отказахa коментар. В момента се извършва проверка по конкретния случай, която не e приключила.

Цветанов иска всеки ученик да минава тест за наркотици

Милен Лаков твърди, че никога не е ползвал наркотици.

„Не е проблем да те тестват. Проблемът е какво им показват машините или по-бързо да излиза този кръвен тест, а не 7 месеца”, заявява Милен Лаков. Той вече се е върнал на работното си място – тежкотоварен камион за разнос на хранителни стоки и подготвя съдебната си жалба си срещу МВР за пропуснати ползи.

Мъж остана 7 месеца без работа заради неверен тест за наркотици

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции