<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146307" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Газпром" спр...

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война

02 Октомври 2022
0 1801

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война, предава в. “Сега”.

Обявената преди дни с указ на президента мобилизация е първата от Втората световна война насам. Тя засяга около 300 000 руски граждани, като принуди една голяма част от тях да напуснат страната.

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Нивото на одобрение на дейността на руския президент Владимир Путин през септември претърпя втория най-голям спад за 23-те години, през които той е на поста. Социологическо проучване на “Левада център” показва спад в доверието от 83% на 77% за периода 22-28 септември 2022 г.

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война

Мобилизацията предизвика протести, които засега изглеждат „много по-малки от тълпите, които послушно се отправят към клането“, смятат анализатори. Но същевременно отчитат, че митингите в Дагестан, Якутия и други градове са само загрявка. Повечето хора се нуждаят от време, за да осъзнаят какво се случва и да вземат решение за действие.

Задава ли се безпощаден бунт в Русия?

Според проучването на “Левада” действията на руските въоръжени сили в Украйна се подкрепят най-силно от руснаците на възраст над 55 – 81% от тях са отговорили на този въпрос “категорично да” или “по-скоро да”. Те обаче, поне официално, не подлежат на мобилизация. Най-малко подкрепят действията на руската армия хората на възраст 18-24 години (51%).

Мобилизацията срина рейтинга на Путин, след като руснаците осъзнаха, че са във война

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции