<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кевин Спейси ...

На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)

02 Юни 2022
0 8862

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, която го обвинява в домашно насилие, предава BBC.

Седемте съдебни заседатели постановиха, че в публикация на „Washington Post“ от 2018 година Амбър Хърд е клеветила бившия си съпруг и присъдиха обезщетение за Деп от 15 милиона долара.

Заседателите се произнесоха и в полза на Хърд, като постановиха, че тя също е оклеветена, но в изявления, направени от адвоката на бившия си съпруг пред „Daily Mail“. Тя получи 2 милиона долара обезщетение от Деп.

Започна епичното дело между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд

Джони Деп отсъстваше от съдебната зала при произнасяне на присъдата, тъй като пътува до Обединеното кралство за участие в концерти. Деп е част от групата „Hollywood Vampires“ с Алис Купър и Джо Пери от „Aerosmith“.

Джони Деп ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия

При произнасяне на присъдата Хърд не е показала никаква емоция, предават световните медии. Амбър е била придружавана от сестра си, която свидетелства по време на процеса.

Кадри на Джони Деп с рани по лицето от Амбър Хърд бяха представени пред съда

На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)
„Съдебните заседатели ми върнаха живота“, каза в изявление Джони Деп и допълни:

„Преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми хора, както и животът на хората, които много, много години ме подкрепяха и вярваха в мен, се промениха завинаги. За един миг. Чрез медиите ми бяха повдигнати фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание и имаше сеизмично влияние върху живота и кариерата ми. От самото начало целта на това дело бе да се разкрие истината, независимо от изхода“.

В свое изявление Амбър Хърд посочва, че е съкрушена от решението на съда.

„Разочарованието, което изпитах днес, не може да се опише с думи. Съкрушена съм, че планината от доказателства не бе достатъчна, за да се противопоставя на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочаровано от това какво означава тази присъда за останалите жени. Това е неуспех. Той връща часовника назад към времето, когато една жена, която говори, може да бъде публично засрамена и унижена.  Съжалявам, че загубих. Но още по-тъжна съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американка – да говоря свободно и открито”, допълва Амбър Хърд.

На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)

Джони Деп съди бившата си съпруга за 50 милиона долара, а от своя страна Амбър Хърд заведе дело за 100 милиона долара. Делото се гледа при изключителен медиен и обществен интерес.  В различните съдебни заседания двамата се обвиниха взаимно в клевета.

На хартия делото Деп-Хърд беше процес за клевета. Но в действителност шестте седмици на свидетелски показания бяха съсредоточени предимно върху нагледни и разочароващи твърдения за емоционално, словесно и физическо насилие.

Деп каза пред съдебните заседатели, че бившата му съпруга го е унизила и тормозила, а Хърд сподели, че е търпяла множество физически посегателства от страна на Деп, включително сексуално насилие.

Хронология на връзката на Деп и Хърд
На живо: Джони Деп спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд (видео)

Двамата се срещат на снимачната площадка на „The Rum Diary“ през 2012 година. Двойката започва да се среща, след като Деп се разделя с 14-годишната си партньорка, френската актриса Ванеса Паради. През 2014 година се сгодяват, а година по-късно се обвързват с брак. През 2016 година Хърд подава молба за развод и се сдобива с ограничителна заповед срещу Джони Деп. През януари следващата година разводът е финализиран, след като Деп плаща на Хърд 7 милиона долара.

Източник и видео: BBC, YouTube/Law&Crime Network

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Донни Джеп

    03 Юни 2022

    Свали го, открадна му 7 милиона долара първоначално, после още 2 милиона щото е много "съкрушена". Ама хората са казали "безплатен обяд няма", решила си е да го тормози и да му цоцка от парите, ама не и се получи... Голд дигърка замаена :D

Реакции