Сигнализирай!

Здравното министерство се отказа от недовършената сграда на детската болница

Gospodari.com
Gospodari.com
26.07.2021 г.
11
0

Министерство на здравеопазването окончателно се отказа от недовършения строеж, който беше предвиден да стане нова детска болница в София. Това съобщават от инициативата "За истинска детска болница" в социалната мрежа Фейсбук.

Нова детска болница – сега или след 10 години (видео и снимки)

С писмо зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров съобщава, че на 5 юли ведомството е изискало от своето дружество "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД да се прекратят всички дейности, свързани с изпълнението на договора за инженеринг, както и всички произтичащи от него процедури по ЗОП, свързани с упражняването на независим строителен надзор и инвеститорски контрол.

Основание за това от ведомството намират в "изразената позиция на МРРБ, че е недопустимо изработването на Подробен устройствен план за уреждане на градоустройствения статут на незавършения строеж".

"Чест прави на екипа на служебното правителство, че пое отговорността да прекрати този договор, и така да отвори пътя към следващите крачки за създаване на модерно и високотехнологично лечебно заведение, отговарящо на всички съвременни стандарти на детската медицина, архитектурата и градоустройството", пишат от инициативата "За истинска детска болница".

Източник: Нова, Фейсбук

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.