Сигнализирай!

Учени се натъкнаха на реалните "Спондж Боб" и "Патрик Стар" в Атлантическия океан (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.07.2021 г.
7
0

Учен откри създания, които поразително приличат на героите от анимацията на Nickelodeon "Спондж Боб" и "Патрик Стар" в Атлантическия океан, пише 9gag.

Кристофър Мах е изследовател към Националната администрация по океаните и атмосферата, който се натъкнал на кадри от скорощно гмуркане. На записите ясно личали жълт обект и розова морска звезда до него.

https://www.youtube.com/watch?v=ez8FvbVrvOI

Цветното дуо е било уловено от камерата на дистанционно управляван дълбоководен уред сред подводната планина, наречена Ретривър на около 322 км от брега на Ню Йорк.

Художник представя апокалиптично бъдеще с познати анимационни герои (видео и снимки)

Като част от най-новата си дълбоководна експедиция, корабът Okeanos Explorer на NOAA изпраща дистанционно управлявани уреди като този, който е намерил гъбата и звездата дълбоко под повърхността на Атлантическия океан. ROV-овете, както са известни, изследват подводни местообитания, предават на живо своите пътувания и улавят образи на обитатели в дълбочина.

Всъщност има повече от 8500 вида гъби и съществата живеят в океана през последните 600 милиона години. Техните форми и текстури варират в зависимост от това дали живеят върху мек пясък или твърди, скалисти повърхности. Много малко от тях приличат на квадратната форма на Спондж Боб.

Морските гъби, според Мах, са предпочитано меню за звездите. Така че розовото създание , приличащо на Патрик, се е приближило до гъбата вероятно с цел храна, а не приятелство, както разказва анимационният сериал.

Източник: 9gag

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.