Сигнализирай!

Асен Василев: Това, че съдя Тошко Йорданов не пречи да преговаряме с ИТН

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2021 г.
22
0

Асен Василе: Това, че съдя Тошко Йорданов не пречи за преговори с ИТН

Бившият финансов министър Асен Василев не смята, че делото, което е завел срещу Тошко Йорданов, пречи на бъдещи преговорите межу "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

Асен Василев съди Тошко Йорданов (видео)

Асен Василев съди Тошко Йорданов

"Това, че го съдя, не пречи да говоримТой е казал едни неща, които са неверни. Съдът ще прецени – най-вероятно, че са неверни, той ще си плати глобите, че ме е оклеветил. С това казусът ще бъде приключен. Ако сме толкова тънкообидни, за да не можем да си решим проблемите по нормален начин, значи политиката не е поприще за нас", каза Асен Василев в интервю за БНР.

Той настоява да получи 250 хиляди лева обезщетение от зам.-председателя на ИТН. Завел е частичен иск за 25 100 лева в Софийския градски съд. Ако решението е в негова полза, Василев ще може да заведе ново дело за остатъка от сумата.

Причината

Напрежението между двамата политици се покачи след изявление на Йорданов от трибуната на Народното събрание от 29 юли. Тогава той обвини Василев в кражба на интелектуална собственост. 

По негови думи Асен Василев фалирал фирма, на която бил изпълнителен директор. Впоследствие основал нова компания, като е откраднал интелектуалната собственост от старата.

При регистрацията на ИТН в ЦИК, Тошко Йорданов заяви, че е "логично" в следващия парламент да търдят подкрепа от "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Ден по-рано Кирил Петков каза, че вратата за преговори с ИТН е отворена.

В интервюто си за БНР Асен Василев потвърди, че ако влезе в изпълнителната власт, отново ще иска да бъде финансов министър, защото там е най-полезен.

Представители на коалицията са на обиколка в страната за среща с избиратели.

"Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре", каза той.

Водачите на листи

До края на тази седмица "Продължаваме промяната" ще обяви водачите на листите си за изборите на 14 ноември. Проектът се коалира с "Волт" и "Средна европейска класа", с чиято регистрация ще се яви на вота.

"Почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Трябваше да ги убедим, че сега е моментът да оправим нещата, защото няма кой да ги оправи", призна Василев.

Петков и Василев няма да спасят България. Но могат друго

Василев добави, че не „дебелият портфейл“ е условие за участие в проекта му с Кирил Петков. Заяви, че от хората в листите „не се иска нищо финансово“.

"От много места опитват да ни подават кандидати и да говорят от наше име. Има хора, сменили 10 партии, и сега искат да се качат на 11-ата, но ние няма да ги пуснем да влязат през нас в Народното събрание", добави той.

Асен Василе: Това, че съдя Тошко Йорданов не пречи за преговори с ИТН

Източник: БНР

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.