Сигнализирай!

Netflix са били принудени да премахнат цели сцени от "Squid Game", вижте причината

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2021 г.
41
0

От Netflix са били принудени да премахнат цели сцени от хитовия корейски сериал Squid Game (Игра на калмари). Причината - в някои от тях се показват реални телефонни номера, което е довело до тормоз на невинни хора.

Въпреки че шоуто е плод на художествена измислица, мнозина са се обадили на номерата, изписани на екрана. За огромна изненада те се оказали реални. Според The ​​Independent един номер принадлежи на корейски мъж. Съобщава се, че той получавал хиляди досадни обаждания всеки ден.

“Squid Game” е напът да стане най-гледаното шоу на Netflix досега (трейлър)

Потърпевшият разказа: "Стигна се дотам, че хората ми звънят ден и нощ от любопитството."

Твърди се, че Netflix се е опитал да сложи край на тази странна ситуация, за да защити поверителността му.

"Заедно с продуцентската компания работим за разрешаване на този въпрос, включително редактиране на сцени с телефонни номера, където е необходимо", каза говорител на стрийминг платформата.

Игра на калмари

Междувременно срещу стрийминг платформата е заведено дело от южнокорейски интернет доставчик, защото Squid Game е просто "твърде популярен". Шоуто е напът да стане най-гледаното в платформата досега.

SK Broadband твърди, че трафикът от Netflix в мрежата му се е увеличил 24 пъти от май 2018 г. до септември 2021 г.

Сега доставчикът обработва мега 1,2 трилиона бита данни в секунда от септември, същия месец, в който е пуснат Squid Game (17 септември).

Искането е платформата да плати за достъп до мрежата в периода от 2018 г. Само за 2020 г. тази сума възлиза на около 27,2 милиарда южнокорейски вона (31,55 милиона австралийски долара).

В изявление пред CNBC в петък говорител на Netflix заяви: "Ще разгледаме иска, който SK Broadband е подал срещу нас. Междувременно продължаваме да търсим открития диалог и да изследваме начините за работа със SK Broadband, за да осигурим безпроблемно стрийминг изживяване за нашите споделени клиенти."

Netflix е принуден да премахне сцени от Squid Game, които включват реални телефонни номера

Източник: LADbible

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.