Сигнализирай!

"Демократична България" официално подкрепи Лозан Панов за президент

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2021 г.
16
0

Коалиция "Демократична България" официално подкрепя кандидатурата на Лозан Панов за изборите за президент на 14 ноември, предава Дневник.

Настоящият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще се яви в кандидат-президентска двойка с Мария Касимова-Моасе.

Снимка: БулФото

Кандидатурата им бе издигната на 2 октомври от инициативен комитет, регистриран от гражданската формация "Правосъдие за всеки", а обединението е първата политическа сила, която застава зад нея.

Кирил Петков: Радев да си остане президент, а Лозан Панов да стане главен прокурор (видео)

От "Демократична България" съобщават, че припознават Лозан Панов като изразител на своите цели и ценности в президентската надпревара. До подкрепата се стига след решения на ръководствата на участниците в коалицията - партиите "Да, България", "Демократи за силна България" и "Зелено движение".

Снимка: БулФото

"В негово лице демократичната общност на България има своя естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна", пишат от коалицията.

От формацията "с особено уважение" подчертават независимостта на Лозан Панов.

“Демократична България” пожела коалиция и общи листи с “Промяната продължава”

Снимка: БулФото

"Той е издигнат от инициативен комитет не като удобна формалност, а като естествена проява на демократичната общност и зад него стоят доказали се в реални граждански усилия структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет. И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове", обосновават се от "Демократична България".

"Демократична България" официално подкрепи Лозан Панов за президент.

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.