Сигнализирай!

Кой е Salt Bae и защо е толкова известен? (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2021 г.
141
0

Ако сте потребител на социалните мрежи най-вероятно сте чували името Salt Bae (Солт Бае). Но кой всъщност е той? И колко изкарва сега, когато меметата с неговия облик са навсякъде?

Бляскаво настояще, минало изпълнено с лишения

Истинското му име е Нусрет Гьокче. Той е турски готвач, ресторантьор и инфуенсър. Притежава веригата от луксозни къщи за пържоли Nusr-Et.

Прочутият готвач получи прякора си Salt Bae (от сол) през 2017 г., след като негово меме как ръси сол стана вайръл в мрежата. Мъжът е известен със своя особен и елегантен начин на поръсване на солта.

Като именно този похват и разбира се популярността му в социалните мрежи го издигна до такава степен, че в момента редовните посетители на ресторанта му са знаменитости и политици от цял свят.

Но тази бляскава действителност значително се разминава със света, в който е израснал 38-годишният ресторантьор.

Роден е на 9 август 1983 г. в в Ерзурум, Турция в дома на кюрдско семейство. Напуска училище на 11 години, за да стане чирак на касапин и да помогне на родителите си с финансите. Именно работата при касапина го вдъхнови да стане готвач.

Колко изкарва Salt Bae за една година?

Смята се, че нетната печалба на Salt Bae за 2021 г. възлиза на 60 милиона долара.

Въпреки че светът познава Сол Бей от 2017 г., ресторантьорската му кариера започва още през 2010 г., като той влага огромни усилия в изграждането на империята си за пържоли.

Колко струва пържолата на Salt Bae?

Грубо една паржола в Nusr-Et струва около $900, като трябва да вземем предвид, че в цената не се включват предястия, десерти и напитки. Да не говорим за солидната такса за обслужване.

В новия ресторант в Лондон можем да се натъкнем на "златен бургер" за около $ 130.

Кой е Salt Bae и защо е толкова известен?

Източник: LADbible

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.