Сигнализирай!

Затварят училищата в общините с висока заболеваемост (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.10.2021 г.
15
0

Затварят училищата в общините с висока заболеваемост, стана ясно от брифинг на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

„Във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 000 души население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Ситуацията ще се разглежда по общини, а не по области. Целта ни е максимално да се продължи присъственият процес”, обясни министърът.

Затварят училищата в общините с висока заболеваемост

„Преустановяват се присъствените занятия на 50 процента в паралелките, когато 14-дневната заболеваемост е между 500 и 750 на 100 000 население. Тогава училищата ще редуват паралелките – 50 процента ще са онлайн, 50 процента ще са присъствено”, уточни той.

Нови по-строги мерки срещу Covid-19 за цялата страна обяви министър Кацаров (видео)

Преустановяват се присъствените занятия на 50 процента в паралелките, когато 14-дневната заболеваемост е между 250 и 500 на 100 000 население ако има отсъствия на над 20 процента от учениците в даденото училище или ако са поставени под карантина над 30 процента от паралелките. В тези случаи присъственото обучение ще се осъществява по график, определен от директорите на съответните училища.

Решението за преминаване от присъствено към дистанционно обучение се взима от министъра на образованието. Всички ученици трябва да носят защитни маски по време на занятия.

Университетите ще решават сами за преминаването към онлайн обучение, но посещенията ще се извършват със зелен сертификат.

Затварят училищата в общините с висока заболеваемост.

Видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.